Annelundare (hemlagad korv)

Annelundare-1AnnelundareRecept Annelundare (hemlagad korv)

  • 1.2 kg älgfärs.
  • 500 g späck.
  • 330 g bacon.
  • 1 st. paprika röd.
  • 1 st. paprika grön.
  • 1 st. paprika gul.
  • 2 st. finhackade chilifrukter.
  • 230 g hackad gul lök.
  • 3 st. stora pressade vitlöksklyftor.
  • 100 g purjolök.
  • 1 dl rött vin.
  • 100 g smör.
  • 2 dl öl.

 

Kryddblandning:

  •  2 tsk spiskummin.
  • 3 tsk paprikapulver.
  • 2 tsk muskot.
  • 3 tsk rökt paprika.
  • 2 tsk grovmalen svart peppar.
  • 2 msk salt.
  • 2 msk socker
  • 6 tsk finhackad färsk timjan.

 

  • Finhacka paprikorna, chili, lök, purjolök, späck och bacon.
  • Bryn paprikorna, chili, lök, vitlök, purjolöken och kryddblandningen i smör. Dra undan stekpannan när paprikorna, löken och purjolöken har mjuknat, de skall inte ta färg. Låt blandningen svalna.
  • När blandningen har svalnat, blanda ihop den med älgfärsen, tärnat späck, bacon, öl och vin. Blanda alltsammans väl, gärna i en assistent.
  • Stoppa färsen i krokfjälster, därefter torkas korvarna i ugnen på en temperatur på 50 grader ca: 8 timmar. Eller så steks korvarna färska direkt.

Stek korven i smör och servera med dillstuvad potatis eller ät den som ett tilltugg till en god kall öl.

Dela på sociala medier

Kommentarer

Lämna ett svar