Recept Annelundare (hemlagad korv)
- 1.2 kg älgfärs.
- 500 g späck.
- 330 g bacon.
- 1 st. paprika röd.
- 1 st. paprika grön.
- 1 st. paprika gul.
- 2 st. finhackade chilifrukter.
- 230 g hackad gul lök.
- 3 st. stora pressade vitlöksklyftor.
- 100 g purjolök.
- 1 dl rött vin.
- 100 g smör.
- 2 dl öl.
Kryddblandning:
- 2 tsk spiskummin.
- 3 tsk paprikapulver.
- 2 tsk muskot.
- 3 tsk rökt paprika.
- 2 tsk grovmalen svart peppar.
- 2 msk salt.
- 2 msk socker
- 6 tsk finhackad färsk timjan.
- Finhacka paprikorna, chili, lök, purjolök, späck och bacon.
- Bryn paprikorna, chili, lök, vitlök, purjolöken och kryddblandningen i smör. Dra undan stekpannan när paprikorna, löken och purjolöken har mjuknat, de skall inte ta färg. Låt blandningen svalna.
- När blandningen har svalnat, blanda ihop den med älgfärsen, tärnat späck, bacon, öl och vin. Blanda alltsammans väl, gärna i en assistent.
- Stoppa färsen i krokfjälster, därefter torkas korvarna i ugnen på en temperatur på 50 grader ca: 8 timmar. Eller så steks korvarna färska direkt.
Stek korven i smör och servera med dillstuvad potatis eller ät den som ett tilltugg till en god kall öl.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.